- Өтө кеч тамактануу ашказан рагынын пайда болуу коркунучуна алып келет.
- Жумасына 4 жумурткадан ашык жегенге болбойт.
- Майлуу тоок этин дайыма жесе болбойт, себеби ашказандын шишик оорусун пайда кылышы ыктымал.
- Жемиштерди тамактан кийин эмес, тамакка чейин жеңиз.
- Аялдардын айыз маалында күчтүү кара чай же кофе ичүүгө болбойт.
- Эгерде эки айнек стакан кептелип калса, үстүңкүсүнүн ичине муз салып, экинчисин сыртынан ысык сууга салып коюңуз. Ысыктын таасиринен стакан кеңейип, ичкиси муздактан кичирейип чыгарууга оңой болуп калат.
- Помидор жана цитрус өсүмдүктөрүн муздаткычка салууга болбойт. Алардын даамы жана жыты бузулат.
- Соя сүтүн аздан колдонуу керек. Ага шекер же жумуртка кошпой ичиңиз.
- Жүгөрүнү жумшак болушу үчүн тузсуз кайнатат.
- Помидорду ачкарын жегенге болбойт.
- Аквариумду тазалаганда суусун бөлмө гүлдөрүнө куйса, пайдалуу болот.
- Өттө таш пайда болбошу үчүн эртең менен тамактын алдында бир стакан суу ичүүнү адатка айлантыңыз.
- Уктаарга 3 саат калганда тамактануу туура.
- Эгерде тамактын тузу өтүп кетсе, ага бир аз картошка кошуп коюңуз, ал тузду тартып алат.
- Газдалган таттуу суусундуктарды аз ичиңиз. Себеби алар диабет жана гипертония ооруларын чакырат.
- Желим контейнерди жабык сактоодо жыт пайда болуп кетпеши үчүн чымчым туз салып коюңуз.
Пикир
Оставить комментарий