Көпчүлүк адамдар килкилдекти (холодец) абдан жакшы көрүшөт. Ал пайдалуу гана эмес, даамдуу дагы. Тилекке каршы, бардык эле кожойкелер килкилдек тунук жана жыты буркурап турушу үчүн аны туура кайнатууну биле беришпейт.
- Килкилдекти даярдоонун алдында этти жууп, 4-6 саатка чылап коюу керек. Килкилдек үчүн уй этин алган жакшы.
- Даяр этти мискейге салып, көмгүдөй суу куюп, кайнап чыккыча отко коебуз.
- Суусун төгүп салып, этти сууга жууп, кайрадан мискейге салып, суу куюп, кайнатабыз.
- Кайнап чыгаары менен, дароо көбүгүн алып, кайра кайнатуу керек.
- Килкилдек аз отто кайнашы керек. Катуу кайнатууга болбойт.
- Аны 4-6 саат кайнатабыз.
- Тузду башында эмес, кайнап бүтөөрүнө 1-2 саат калганда кошкон туура.
- Андан соң сабиз, петрушка, пияз кошобуз. Алтын түстүү болушу үчүн килкилдекке марлиге оролгон пияздын челин кошо кайнатуу зарыл.
- Оттон чыгарган соң, килкилдекти 20 мүнөт кое туруңуз. Андан соң этин чыгарып, кооздоо үчүн жашылчаларды колдонууга болот.
- Шорпону майда чыпкадан өткөрүү керек.
- Этти майдалап туурап, формага салып, шорпону куясыз. Муздагандан кийин муздаткычка салып коюу керек.
Пикир
Оставить комментарий