Айыл, суу чарба министрлиги кумшекерди жана майды салыксыз импорттоонун мөөнөтүн узартууну пландоодо

Экономика 0

Бишкек, 01.09.21. /Кабар/. 2021-жылдын 26-августунда Айыл, суу чарба жана аймактарды өнүктүрүү министрлигинде КР Экономика жана финансы министрлигинин өкүлдөрүнүн, ЭФМ алдындагы Монополияга каршы жөнгө салуу мамлекеттик агенттигинин катышуусу менен кант кызылчасын өндүрүүчүлөрдүн, “Кайыңды-Кант” кант кызылчасын кайра иштетүүчү заводдун өкүлдөрүнүн жана кантты импорттоочулардын жолугушуусу болуп өттү. Бул тууралуу Монополияга каршы агенттигинин басма сөз кызматы билдирет.

Маалыматка ылайык, жолугушууда дүйнөлүк рыноктогу кант рыногунун абалы жана улуттук кант рыногунун дүйнөнүн негизги өндүрүүчү өлкөлөрүндө жана ЕАЭБде канттын өндүрүшүнүн болгон жана күтүлүп жаткан көлөмүнө көз карандылыгы талкууланды.

Жолугушуунун катышуучулары белгилегендей, аба ырайынын жагымсыз шарттарына байланыштуу үчүнчү мезгил катары менен дүйнө жүзү боюнча кант өндүрүшүнүн төмөндөшү болжолдонуп жатат.

Буга байланыштуу, КР Айыл, суу чарба жана аймактарды өнүктүрүү министрлигинин жана КР Экономика жана финансы министрлигинин өкүлдөрү "Министрлер кабинетинин токтомуна өзгөртүүлөрдү киргизүү жөнүндө" КР министрлер кабинетинин токтомунун долбоорун демилгелөө жөнүндө чечим кабыл алышты. КР министрлери 2021-жылдын 24-июнундагы №42 "КНСтен бошотуу мөөнөтүн узартуу бөлүгүндө" Азык-түлүк товарларынын рыноктук баасын турукташтыруу максатында колдонулган нөл (0) пайыздык ставка боюнча кошумча нарк салыгы салынуучу товарлар" жөнүндө кант жана тростник канты үчүн 2021-жылдын 30-сентябрына чейин жана өсүмдүк майы үчүн 2021-жылдын 31-декабрына чейин.

“Үчүнчү өлкөлөрдөн жана ЕАЭБ өлкөлөрүнөн ак кантты жана чийки шекерди Кыргызстандын аймагына бажы алымдарын жана КНСти төлөбөстөн импорттоого кызыккан бардык кызыкдар тараптарды КР Айыл, суу чарба жана аймактарды өнүктүрүү министрлигинин Азык-түлүк коопсуздугу бөлүмүнө +996 312 623644, 0557 557529, 0995 754875 телефон номерлери аркылуу кайрылуунуздарды суранабыз”, - деп айтылат маалыматта.

Пикир

Оставить комментарий