• 86.5
  • 90.34
  • 0.85

III ДКО: Кырчында “Гүлазык” сынагы өтүүдө

ДКО 2018 0


Кырчын, 04.09.18. /Кабар/. Ысык-Көл облусунун Кырчын этношаарчасында III Дүйнөлүк көчмөндөр оюндарынын алкагында “Гүлазык” сынагы өтүүдө.

Бүгүн 7 облус жана Бишкек, Ош шаарлары сынакты башташты.

Калыстар бардык ишти карап, аягында жеңүүчүнү аныкташат.

Гүлазык – көпкө сакталуучу тамак. Гүлазыкты негизи уйдун, койдун, кийиктин этинен даярдалат. Эт бышырылып, туурасынан жука кесилип, кургатылып, сокуга күл майда талкаланып, жаргылчакка тартьшат. Даярдалган эт сызгырылып, сызыгы таза алынган майга салынат да, ал кайнар замат ун кошулуп, кызарганча куурулат. Суугандан кийин жакшы иштелген ка­рынга салынат.

Пикир

Оставить комментарий