- Картошка тазалагандан улам кол карарып кетет. Мындай болбошу үчүн тазалардын алдында колго уксус сүртүп, кургатып алат жана картошканы тазалап бүтөр замат колду самындап жууп, бетмай сүйкөп коёт.
- Айнек идиштердин баарын атайын каражаттардын жардамысыз эле жууганга болот. Ал үчүн жылуу сууга бир аз уксус же ири туз кошуп коюш керек. Айнек идиш жаркырап, өңүнө чыгат.
- Мискейде тамак күйүп кеткен болсо, ага муздак суу куюп, туздан сээп коёт. Бир нече сааттан кийин тамактын калдыктарын тазалоого мүмкүн.
- Унда курт пайда болбошу үчүн ал сакталган капка сарымсактын сыртын тазалабай туруп салып коёт.
- Бычак, кайчы ж.б. нерселерди оңой курчутуш үчүн аларды туз кошулган сууга жарым саатка салып, аарчыбастан курчутуш керек.
- Жаңы айнек стакандарды адегенде муздак суу куюлган идишке салып, акырындык менен кайнатып, кайра ошол эле сууда муздатып алса көпкө чейин бышык бойдон кызмат кылат.
- Газ плитасындагы майлуу тактарга туздан сээп коюп, андан кийин жууса оңой жуулат.
- Чай ичкен чашканын түбү карарып кеткенде аны ашкана уксусу менен же туз менен сүргүлөсө жалтырап тазаланат.
- Бычак, айры, кашыктардын датын кетирүү үчүн чийки пиязды колдонсо болот.
- Түбү карарып кеткен мискейлер менен чайнектерге алма менен алмуруттун кабыгын салып кайнатса, жалтырап тазаланат.
- Фарфор идишти нашатырь спирти кошулган муздак суу менен жууйт.
- Хрусталь идишти кайнак сууда жуубаш керек, анткенде ал бозоруп жана майда жаракалар пайда болот.
- Жарака кеткен жумурткаларды туз кошулган сууда бышырса, бүтүн бойдон бышат.
- Балыктын кабырчыгы оңой аарчылсын десеңиз, аны тазалардын алдында кайнак сууга бир нече секундага салып алуу керек.
Интернет булактарынан алынды
Пикир
Оставить комментарий