Бишкек, 20.12.21. /Кабар/. Диетолог Светлана Фус ичеги-карындын иштешин калыбына келтирүү үчүн инжирди колдонууну сунуштай турганын РИА Новости жазып чыкты.
Анын айтымында, инжир тамак сиңирүү системасынын нормалдуу иштешине көмөктөшүүчү клетчаткаларды көп камтыйт, ошондой эле ичегилерде жашаган бактериялар үчүн пребиотик - азык катары иштейт.
"Ошондуктан инжирди ич катууда жеш керек. Бирок анын ашыкча өлчөмү ич өткөккө жана метеоризмге алып келиши мүмкүн", - деп айтат адис.
Диетолог инжир витаминдердин жана минералдардын жакшы булагы экендигин белгилейт. Мисалы, кальций, магний жана В витаминдери.
Пикир
Оставить комментарий