• 80.18
  • 77.5
  • 1.37

Топурак даярдоодон даяр продукцияга чейин. Дыйкандар үчүн билим берүүчү вебинарлар өтөт

964 кароо Коом 0

Бишкек, 15.01.21. /Кабар/. Кыргыз Республиканын Айыл чарба, тамак-аш өнөр жайы жана мелиорация министрлиги дыйкандар үчүн бир катар билим берүү семинарларын баштайт.

Министрликтин басма сөз кызматынан кабарлашкандай, семинарлар онлайн режиминде өткөрүлүп, министрликтин youtube каналынан баарына жеткиликтүү болот.

Семинарлардын биринчи сериясы өсүмдүк өстүрүүгө арналган. Вебинарлар өсүмдүктөрдү өстүрүүнүн бардык этаптарында маанилүү болгон маселелерди камтыйт: топурак даярдоодон баштап, даяр продукцияны сатууга чейин.

"Топурак жыл сайын начарлап, дыйкандар өстүргөн өсүмдүктөрдүн түшүмү азайып баратат . Бул тенденция кыртыштын түшүмдүүлүгүнүн начарлашына алып келет. Бул дыйкандар үчүн инвестиция жана убакытты жоготууга алып келиши мүмкүн. Эгер топуракты өз убагында анализге берип, анализдин жыйынтыгы боюнча, анын асылдуулугун көтөрүү үчүн топуракты кандайча жана эмне менен жер семиртүү керек экендигин билсеңиздер дыйкандарга жакшы натыйжа берет.

Бул семинарда топурак үчүн кандай мүнөздөмөлөр маанилүү, анализдин натыйжаларын кандайча чечмелөө жана анализ үчүн топуракты туура тандоо жөнүндө айтып беребиз", - дейт республикалык топурак-агрохимиялык станциясынын жерди баалоо бөлүмүнүн башчысы Аскат Баянов.

15-январда - Топурактын асылдуулугун жогорулатуу. Которуштуруп айдоо деген эмне жана аны сактоо эмне үчүн маанилүү?

Кантип минералдык жана органикалык жер семирткичтерди туура пайдалануу керек?

" Түз эфирде сиз төмөнкү баяндамачыларга комментарийлерге кызыккан суроолоруңузду бере аласыз:

• Министрликтин тиешелүү адистери Турусбек Исмаилов, Гүлсүн Мусаева, Гүлзар Султанбек кызы катышат.

Биринчи семинарга катышуу үчүн, белгиленген убакытта 15-январда саат 16: 00дө онлайн режиминде https://youtu.be/a8NqV2m8QOY түз эфиринде болот.

Катталуу формасы аркылуу өтүңүз: https://forms.gle/f6EuVyNhDiLHKrWu8

Пикир

Оставить комментарий